Kommenteeri

Koroonakriisis oli arukas toidupoodides käimist vähendada. See aga tähendas, et ühe külastusega tuli koju väga palju toitu varuda. Tegelikult on juba ammu teada tõde, et ostes korraga rohkem ja külastada poodi vaid paar korda kuus, hoiad ka väga palju raha kokku. Vähenevad emotsioonostud ja poenimekiri on hoolega planeeritud. Aga kuidas hoida kogu see kraam ka värskena? Anname Sulle mõned ideed, kuidas lisaks vahariide kasutamisele, toidu eluiga veelgi pikendada.



Marjad

Maasikate, kui ka teiste marjade puhul, tuleks need pesta ja sorteerida välja muljutud või muud moodi kahjustunud marjad. Kaval nipp on marjad loputada hallituse vastu desinfitseerimiseks äädikvees (1 osa äädikat, 10 osa vett), seejärel loputada puhta veega, nõrutada ja lasta kuivada. Marjad pane toidumähikusse või kata mähikuga maasikate kauss. Ps! Marjad võivad anda kangale värvi, mida ei saa enam eemaldada, seepärast soovitame kasutada sellisteks toiduaineteks meie värvilist VahaVrappi https://elev.ee/vahavrapid/vahavrapp-roosa



Õunad

Viilutatud õunad on suurepärased snäkid! Kui soovid neid lõikuda hommikul valmis õhtuseks peolauaks või piknikuks siis on hea nipp leotada neid meevees, 2 supilusikat mett ja tassike vett. Hoia õunu või pirne selles paar minutit ja mees olevad peptiidid ei lase puuviljadel pruuniks minna.  Piknikuks mässi õunaviilud vahariidesse ja saad ilusa antibakteriaalse pakendi!

Banaanid

Banaanide vananemise protsessi aeglustumiseks, eemalda nad pundist ja mähi ükshaaval vahariidesse. Kui need on aga sinu maitsele juba liialt pruunid, tükelda ja pane sügavkülma, et tulevikus kasutada näiteks smuutiks.

Apelsinid

Apelsinid püsivad toatemperatuuril värskena paar päeva, kuid parim koht neile on külmkapp, kus vahariides võib nende eluiga pikeneda mitme nädalani.

Sidrun

Kui sa ei vaja toidutegemisel terve sidruni mahla, torka see kahvliga auguliseks ning pigista välja nii palju kui vajad. Ülejäänud sidrun pane toidumähikuga külmikusse. Sama saad ka teha pooleks lõigatud sidruniga, vahariie hoiab ära sidruni kuivamise vähemalt nädalaks kui mitte kauemaks!



Leib

Leiva koht on kuivas ja jahedas, mässi see vahariidesse ja leib püsib pikemalt pehme.

Sibul

Poolik sibul säilib VahaVrapis pikalt värskena!

Porgand

Porgand peab paremini vastu niiskes keskkonnas. Pista need veega täidetud kaussi, kata kauss vahariidega ja pane külmkappi.

Tomat

Külmkapis sobib hoiustamiseks vaid täiesti küps tomat. See tomat, mis pole veel oma parimat aega saavutanud, peaks olema toatemperatuuril. Tomatit peaks hoidma varre küljes olev osa allpool. Nii ei pääse tomatisse hallitust, liigset õhku ja baktereid.

Maitsetaimed

Kui ostad maitsetaimi poest, eemalda kogu pakend ning riknenud taimed. Loputa külma vee all ning nõruta kuivaks. Mähi need ühe kihina vahakangasse.



Kasutatud allikad:

https://lifehacker.com/give-sliced-fruit-a-quick-honey-water-bath-to-keep-brow-536510461

https://tarbija24.postimees.ee/4227517/kuidas-tomateid-varske-ja-maitsekullasena-sailitada

https://www.beeswrap.com/blogs/news/how-to-keep-your-food-fresh-longer




Lisa kommentaar

Email again: